Dr Milos Veljkovic

Želeli biste popunjavanje nazolabijalnih bora hijaluronom? Pročitajte najpre ovo.

Popunjavanje nazolabijalnih bora hijaluronom je jedna od najtraženijih procedura u mojoj praksi. To je, donekle, razumljivo jer se najčešće gledamo spreda, pa su nam one najuočljivije. Ali da li je  zaista po automatizmu potrebno popunjavanje nazolabijalnih bora ili je potrebno sagledati stanje lica u širem kontekstu? Odgovor je ipak ovo drugo, a evo i zbog čega.Šta su nazolabijalne bore i kako nastaju?

popunjavanje nazolabijalnih bora hijaluronom

Nazolabijalne bore su linije koje se protežu sa obe strane usana od korena nosa, do uglova usana i imaju ih svi bez obzira na godine. Uvek su vidljive kada se smejemo. Razlika je u tome što su kod nekih osoba vise izražene, kako zbog internih, tako i zbog eksternih faktora, kao što su:

 

  • Gubitak kolagena usled starenja, zbog čega koža izgleda tanje
  • Izlaganje suncu prouzrokuje brže starenje kože i pojavu bora, kao i promenu teksture kože
  • Gubitak tonusa u srednjem masivu lica, pri čemu ta regija počinje da “pada”, čineći nazolabijalne bore izraženijim.
  • Pušenje, zagadjenje
  • Brz gubitak kilograma

Posredni način za ublažavanje nazolabijalnih bora

nazolabijalne bore - juvederm hijaluron

Prilikom razmatranja ove procedure, vrlo je važno da lekar sagleda Vaše lice u celini i proceni adekvatan pristup za ublažavanje nazolabijalnih bora. Ono sto je ključno znati jeste da se u većini slučajeva hijaluron ne ubrizgava najpre u nazolabijalne bore, već se prvenstveno tretira srednji masiv lica. Podizanjem srednjeg masiva lica hijaluronskim filerima otklanjamo jedan od glavnih uzroka izraženih nazolabijalnih bora, vraćamo izgubljeni tonus, te nazolabijalne bore budu na posredan način ublažene.

Kada se vrši popunjavanje nazolabijalnih bora hijaluoronom?

bore oko usana

Po pravilu, direktno popunjavanje nazolabijalnih bora vrši se tek kada je podignut srednji masiv lica, kada za to postoje indikacije. Često je samo podizanje srednjeg masiva dovoljno da dovede do željenih rezultata. Ovakav pristup je u skladu sa tzv.“ MD kodovima”, tehnikom čuvenog brazilskog lekara Mauricio de Maio – a koji je poznat po fascinantnim transformacijama uz zadržavanje prirodnih crta lica. 

Ono na sta je takodje neophodno skrenuti pažnju jeste tip i količina filera koji se ubrizgava u ovoj regiji. Vodite računa o tome da lekar kome ste poklonili poverenje zna koji tip filera i u kojoj količini bi trebalo koristiti. Naime, ubrizgavanje neadekvatnog filera, odnoso veće količine filera moze dovesti do neželjenih rezultata u estetskom smislu, budući da možete izgledati naduto u ovoj regiji.

Zaključak

Nazolabijalne bore mogu biti izražene zbog niza različitih faktora, koji mogu, ali ne moraju biti vezani za godine. Pre popunjavanja nazolabijalnih bora, neka Vaš lekar obavezno sagleda srednji masiv lica i najpre vrati volumen jagodicama, a tek onda popunjava nazolabijalne bore. Pored toga, uverite se da lekar koristi adekvatan tip filera za ovu regiju i nemojte insistirati na velikim kolicinama filera, kako biste zadržali prirodnu mimiku. Samo tako možete dobiti željene rezultate i izgledati osveženo i podmladjeno.

 

Ukoliko želite da eliminišete nazolabijalne bore hijaluronskim filerima, konsultacije možete zakazati ovde.

Imate dodatnih pitanja u vezi ove procedure? Slobodno me kontaktirajte i otkloniću sve vaše nedoumice.Podelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
On Key

Povezani tekstovi