Dr Milos Veljkovic

TRETMANI LICA

UVEĆANJE I OBLIKOVANJE USANA HIJALURONOM

Oblikovanje i uvećanje usana hijaluronom spada u jednu od najpopularnijih estetskih procedura kako u svetu, tako i kod nas. Bilo da se radi o prirodnoj asimetriji usana, spuštenim uglovima ili prirodno tankim usnama, uz pomoć hijalurona moguće je postići savršen oblik i volumen, bez bojazni da će Vam usne izgledati veštačko.

Pravilnim apliciranjem i uz odabir kvalitetnih filera, usne će nakon procedure izgledati senzualno, a korekcija usana hijaluronom će doprineti i svežini Vašeg lica.

KOME JE PROCEDURA NAMENJENA?

Procedura je namenjena osobama koje žele da:

  • uvećaju usne,
  • koriguju asimetriju usana
  • koriguju uglove usana (tzv. “marionetske bore”)
  • vrate izgubljeni volumen (u zrelom dobu)

 

TOK PROCEDURE

Apliciranje hijalurona u usne je bezbolno, uz prethodno nanošenje lokalnog anestetika u vidu kreme. Može se očekivati samo blaga neprijatnost prilikom uboda. Trajanje procedure je do 30 minuta, a rezultati su vidljivi odmah. Samoj proceduri prethodi detaljna konsultacija sa pacijentom u pogledu željenih rezultata. Hijaluron se aplicirama tankim iglicama uz par uboda na ključnim mestima. Radi postizanja najboljeg efekta, dr Veljković uvek savetuje postepeno dodavanje filera. Oko 24h nakon procedure usne mogu biti blago otečene, nakon čega se vidi krajnji rezultat. 24h nakon procedure trebalo bi izbegavati sunce, toplu hranu/pice, pusenje, ljubljenje, sminku.

PREPARATI KOJI SE KORISTE

Dr Veljković u svojoj praksi koristi najkvalitetnije, sertifikovane filere na našem tržištu. Za popunjavanje usana koristi seisključivo hijaluronska  kiselina. Svaki filer je registrovan i serijski broj se daje pacijentu nakon tretmana. Fileri koji se koriste za uvećanje usana su brenda Juvederm.

TRAJANJE

Rezultati su odmah vidljivi i traju od 6-18 meseci. Trajanje filera zavisi od nekoliko faktora:  brzine absorbcije, vrste filera koji je korišćen i drugo. Zapazeno je da se redovniom dopunom filera pre potpune razgradnje, rezultati svakih sledećih intervencija obično traju duže. 

ZAŠTO HIJALURON?

Hijaluronska kiselina se prirodno vec  nalazi u ljudskom telu, potpuno je prirodan i bezbedan za upotrebu. Starenjem se količina hijalurona smanjuje, te lice, uključujući i usne postepeno gubi na volumenu. Ubrizgavanjem hijalurona vraća se prirodna svežina licu i postiže mladalački izgled.

Za razliku od veštačkih preparata koji se nalaze na našem tržištu, hijaluronski fileri se potpuno razgradjuju nakon odredjenog perioda, bez štetnih posledica po organizam, a rezultati procedura nisu konačni. Takodje, ukoliko pacijent nije zadovoljan rezultatom, ubrizgavanjem odredjenog preparata razgraditi filer, te nema rizika niti  u pogledu zdravlja, niti  izgleda pacijenta.

 

NEŽELJENA DEJSTVA

Za razliku od biopolimera i sličnih Preparata koji nisu odobreni od strane FDA, hijaluronski fileri imaju minimalna željena dejstva ukoliko su ubrizgani od strane stručnog lica. U retkim slučajevima može doći do blagih otoka, bola  na mestu uboda, a eventualne reakcije su prolazne prirode.

PRE I POSLE

PREVUCITE SLAJDER PO SREDINI SLIKE LEVO-DESNO KAKO BISTE VIDELI REZULTATE

Before After IMG-6403-2-2IMG-6457-2

ZAKAŽITE KONSULTACIJE

Pošaljite poruku i mi ćemo Vas ubrzo kontaktirati sa potvrdom termina