Dr Milos Veljkovic

TRETMANI LICA

UKLANJANJE TAMNIH PODOČNJAKA I KOLUTOVA

Uklanjanje podočnjaka i tamnih kolutova je jedan od najtraženijih zahvata kako od strane žena, tako i muškaraca budući da je deo lica koji prvi strada zbog procesa starenja. Podočnjaci i tamni kolutovi se javljaju kao posledica sve bržeg tempa života, stresa i nezdravih životnih navika, prirodnih procesa starenja, a u odredjenim slučajevima i genetike.

Regija podocnjaka je jako osetljiva kako na sam materijal hijaluronski filer, tako i na tehniku aplikovanja, te je jako bitno da zahvat vrši stučnjak koji odlično poznaje periokularnu regiju. Dr Miloš Veljković je pohadjao napredni program u Londonu za resavanje problema u regiji oko ociju i usko se usavrsava i specijalizira oftalmologiju, te ovaj zahvat predstavlja njegovu užu specijalnost.

 

KOME JE PROCEDURA NAMENJENA?

Procedura uklanjanja podočnjaka i tamnih kolutova namenjena je osobama koje žele postići neki od sledećih rezultata:

  • Vraćanje volumena u predelu okoloočne regije
  • Eliminisanje klolutove oko očiju koji su posledica genetike ili drugih faktora

PREPARATI KOJI SE KORISTE

Za ova proceduru koristi se Juvederm hijaluronski fileri.. Kontretan tip filera koji se koristi za svaki tretman je individualan, zavisno od vrste problema koji treba tretirati kod pacijenta. U odredjenim slučajevima lekar može preporučiti kombinaciju hijaluronske kiseline i mezoterapije.

TRAJANJE

Sama procedura traje oko 30 minuta, a trajanje rezultata zavisi od više faktora: vrste filera, brzine absorbcije organizma, načina apliciranja i drugo. U proseku, rezultati su vidljivi od 9 do 12 meseci nakon tretmana. Redovnom korekcijom potrebno je sve manje hijaluronskog filera za postizanje željenih rezultata.

NEŽELJENA DEJSTVA

Neki od mogućih neželjenih efekata su otok, modrice na mestu uboda, a vrlo retko se može javiti reakcija na ubrizgani filer koja se uspešno rešava ubrizgavanjem substance koja razgradjuje filer i adekvatnom terapijom. Takodje, ukoliko je procedura sprovedena od strane nestručnog lica, filer može dospeti u krvotok i izazvati slepilo jednog ili oba oka. Iz tog razloga, vrlo je važno pokloniti poverenje stručnjaku koji dobro poznaje anatomiju lica.

TOK PROCEDURE

Nakon apliciranja lokalne anestezije u vidu kreme hijaluron se injektuje u podočnjake. Kada je reč o udubljenim podočnjacima, hijaluronskim filerom se vraća izgubljeni volumen. Kada je potrebno ukloniti tamne kolutove, hijaluron se injektuje u suznu brazdu, čime se ublažava vidljivost krvnih sudova, a samim tim i tamnih podočnjaka. 

Filer se postepeno i precizno injektuje kako bi se ubacila adekvatna količina, ali i smanjila trauma i mogućnost otoka. Rezultati su trenutni, a pacijent se odmah nakon procedure može vratiti svakodnevnim aktivnostima. Par dana nakon zahvata mogući su blagi otoci, nakon čega se vidi konačan rezultat.

PRE I POSLE

PREVUCITE SLAJDER PO SREDINI SLIKE LEVO-DESNO KAKO BISTE VIDELI REZULTATE

Before After IMG-5910-3IMG-5925-2

ZAKAŽITE KONSULTACIJE

Pošaljite poruku i mi ćemo Vas ubrzo kontaktirati sa potvrdom termina