Dr Milos Veljkovic

Top 4 estetskih procedura za muškarce

Iako je anti-age I estetska medicina primarno popularna medju ženskom populacijom, sve veći broj muškaraca  vodi računa o svom izgledu. To je nekako i očekivano, jer svi želimo da izgledamo podmladjeno i negovano, bez obzira na pol. Medju aktuelnim tretmanima kod muškaraca ima sve više onih kojima se vrši korekcija odredjenih nepravilnosti, ali ima i tretmana kojima se samo eliminišu znaci starenja. 

Ovo je 4 najtraženijih tretmana za muškarce u mojoj ordinaciji:

1. KONTURISANJE BRADE I VILICE

Ova procedura se sprovodi i kod muškaraca i kod žena, ali sa drugačijim pristupom i ciljem. Konturisanjem brade i vilice kod muškarca postiže se muževniji izgled, dok kod žena želimo dobiti suptilnije, ženstvenije crte lica. Procedura se vrši injektovanjem hijaluronskog filera, a cilj je dobiti širu i jaču bradu. Zašto se opredeliti za ovu proceduru? Gotovo da nijedan neinvazivni tretman ne utiče u toj meri na postizanje atraktivnog izgleda kao konturisanje brade i vilice. Mladji muškarci se opredeljuju za ovaj zahvat sa željom da preoblikuju donju trećinu lica, dok se kod starijih na ovaj način rešava i problem gubitka volumena i opuštanje kože u ovom delu lica. Sve informacije o proceduri možete pronaći ovde.

2. BOTOKS ČELA I PAZUHA

Botoks je jedan od najtraženijih tretmana od strane jačeg pola, posebno za eliminisanje bora na čelu i tzv. bora mrštilica. Rade ga kako stariji, tako i mladji muškarci kako bi eliminisali bore, ali i neutralisali izraženu mimiku. 

Botoks protiv znojenja aktuelan je medju muškarcima koji pate od tzv. Hiperhidroze, odnosno pojačanog znojenja. Uzroci hiprehidroze mogu biti različiti: nervoza, fizički rad, stres, ali i lekovi, hormoni, ishrana. Pojačano znojenje najčešće je rezultat pojačanog rada znojnih žlezda. Ovaj problem se efikasno rešava injektovanjem botoksa u predelu pazušne regije. Nakon 3-7 dana botoks počinje da deluje, te se znojenje smanjuje za preko 80%. Rezultati traju 3-9 meseci, te je nakon ovog perioda potrebno ponoviti proceduru.

3. Hemijski pilinzi

I muškarci, kao i žene imaju probleme sa kožom, ožiljke od akni, pigmentaciju, bore i druge promene na koži. Ove nepravilnosti se vrlo lako rešavaju hemijskim pilinzima. Budući da nega kože postaje imperativ za oba pola, muškarci postaju redovni pacijenti za hemijske pilinge, pa i mezoterapiju. Hemijski pilinzi se rade u serijama, broj tretmana zavisi od stanja kože, što se utvrdjuje na konsultacijama.  Idealno doba za hemijske pilinge je jesen/zima.

4. Nehirurška korekcija nosa

Ova procedura je sve popularnija medju muškarcima, budući da se oni redje opredeljuju na hirurški zahvat iz straha od neželjenih rezultata. Injektovanjem hijaluronskog filera možemo sa daleko većom preciznošću korigovati sitne nepravilnosti na nosu i postići očekivane efekte. Muškarci se uglavnom opredeljuju za minimalne transformacije kako se ne bi videla drastična razlika pre i posle procedure, što smo hijaluronskim filerima u mogućnosti da postignemo. Najčešći pacijenti su poslovni ljudi koji nemaju vremena za invazivne procedure i dug period oporavka, već im je potreban efikasan rezultat u što kraćem vremenu, kako bi mogli pravo iz ordinacije da nastave sa svojim poslovnim obavezama.

Koji od ovih tretmana vam je omiljen? Da li, ukoliko ste muškarac, radite još neki tretman koji ovde nije naveden? Obavezno mi pišite o tome u komentaru.

Konsultacije u vezi ovih procedura možete zakazati ovde.

Podelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
On Key

Povezani tekstovi