Dr Milos Veljkovic

TEMPORALNA REGIJA: ZAPOSTAVLJENA REGIJA U ESTETICI KOJA ODAJE VAŠE GODINE

Kada govorimo o estetskim procedurama, temporalna regija je jedna od najzapostavljenijih regija na licu, jer većina pacijenata ne zapaža da bi ona mogla biti bitna za zadržavanje mladalačkog izgleda. Medjutim, ova regija itekako odaje vaše godine, budući da vremenom gubi volumen i čini da gornja trećina lica deluje spuštenije, uključujući i obrve. Evo kako popunjavanje temporalne regije filerom može da doprinese poboljšanju izgleda lica.

PROMENE KOJE SE DEŠAVAJU U TEMPORALNOJ REGIJI PRILIKOM STARENJA

Temporalna regija se proteže izmedju kraja obrva i početka linije kose. Prilikom starenja, u ovom delu lica se zbog gubitka masti, tonusa mišica i smanjenja gustine kostiju u ovoj regiji javljaju udubljenja. Time nestaje onaj mladalački, srcolik oblik lica, budući da je upravo volumen u temporalnoj regiji taj koji je zaslužan za takav izgled.

Ovaj proces počinje vec u dvadesetim, a promene su vidljive tek u četrdesetim godinama. On prouzrokuje da naše lice izgubi definiciju, tako da nam celo izgleda široko, obrve spuštenije, a temporalna i jagodična regija gubi oštrinu i definiciju. Na sreću, injektovanjem hijaluronskih filera u temporalnu regiju možemo efikasno nadoknaditi volumen i vratiti mladalački oblik lica.

KAKO HIJALURONSKI FILER U TEMPORALNOJ REGIJI POBOLJŠAVA IZGLED

Hijaluronski fileri su vrlo efikasni u nadoknadjivanju volumena u ovoj regiji. Konkretno, za temporalnu regiju se koriste fileri vece gustine, budući da se njime praktično zamenjuje izgubljena gustina kostiju, masti i oslabljenog tonusa mišića. Interesantno je da je jedna studija pokazala da temporalna regija moze da zadrži i do 10 ml masti prilikom nadoknadjivanja volumena transferom masti. To samo govori u prilog tome koliko ovaj deo lica neophodan volumen. Ukoliko primećujete da je srednji deo Vašeg lica pao, najverovatnije se radi o gubitku volumena upravo u temporalnoj regiji, zbog čega je nastala disproporcija izmedju gornjeg i srednjeg dela lica. Tada bi temporalnoj regiji trebalo posvetiti naročitu pažnju. Najefikasniji i najprirodniji rezultati se postižu injektovanjem filera poštovanjem tzv. “MD kodova”, odnosno ubrizgavanjem filera u tačno odredjene tačke u tom predelu, kako bi se poštovala prirodna anatomija i lice vratilo svoj prirodni oblik.

NAJPRIRODNIJI NAČIN PODIZANJA OBRVA

hijaluronski fileri u temporalnoj regiji

Pored činjenice da se tretiranjem temporalne regije vraća prirodni balans licu i mladalački izgled, popunjavanje temporalne regije je metoda kojom se na najprirodniji način mogu podići obrve i postići otvoren pogled. Naime, iako su na tržištu dostupne brojne druge procedure za podizanje obrva, često su agresivne i dovode do drastične promene izgleda. Kada želimo suptilno podizanje i prirodnije rezultate, injektovanje filera u temporalnu regiju je svakako najadekvatnija opcija.

ZAKLJUČAK

hijaluronski fileri u temporalnoj regiji

Temporalna regija je jedna od nepravedno zapostavljenih regija u estetici, kada je reč o injektovanju hijaluronskih filera. Medjutim, tretiranje ovog dela lica je “magični trik” kojim se koriste stručni injektori, kada žele da pacijentovom licu vrate balans i mladolik izgled. Pored toga, ukoliko primetite da su vam obrve pale, injektovanjem hijaluronskih filera u ovoj regiji ćete postići prirodno podizanje njihovog luka i otvaranje pogleda.

Primecujete li udubljenje u temporalnoj regiji kada se pogledate u ogledalu? Ukoliko imate bilo kakvih nedoumica da li ste kandidat za ovu proceduru, slobodno zakazite konsultacije ovde, te cu Vam dati svoje strucno misljenje.Podelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
On Key

Povezani tekstovi