Dr Milos Veljkovic

TRETMANI LICA

POPUNJAVANJE NAZOLABIJALNIH I MARIONETSKIH BORA

Nazolabijalne i marionetske bore se javljaju kao posledica smanjenja prozivodnje kolagena i elastina, prirodne redukcije masti koja je posledica starenja, kao i repetitivne facijalne ekspresije. Lice sa izraženim nazolabijalnim i marionetskim borama može delovati umorno i tužno.

Ubrizgavanjem hijaluronskih filera možemo obrisati umor i godine, a licu vratiti svežinu. Medjutim, kako bi se problem nazolabijalnih bora efikasno rešio, važno je znati da je njihov glavni uzrok gubitak masnog i koštanog tkiva u srednjem delu lica (u predelu jagodica). Iz tog razloga, bitno je filerima delovati i na jagodice, kako bi se dobili prirodni rezultati i licu vratio volumen.

KOME JE PROCEDURA NAMENJENA?

Popunjavanje nazolabijalnih i marionetskih bora je tretman koji se preporučuje osobama koje su izgubile volumen u srednjem delu lica, odnosno u predelu oko usana.

TRAJANJE

Rezultati tretmana su u proseku vidljivi od 12 do 15 meseci, ali dužina trajanja individualna i uslovnjena je faktorima kao što su vrsta filera, brzina razgranje filera od strane organizma i drugo.

PREPARATI KOJI SE KORISTE

Za ovu proceduru koriste se hijaluronski fileri. Količina i tip filera zavise od individualnih potreba pacijenta. Dr Veljković u svojoj praksi koristi Juvederm (____) filere koji su registrovani i odobreni od strane Ministarstva zdravlja i poznati po svom kvalitetu i dugotrajnom efektu. 

NEŽELJENA DEJSTVA

Pojava neželjenih efekata kod ovog tretmana je retka. U pojedinim slučajevima se može javiti prolazni otok i modrica na mestu uboda.

TOK PROCEDURE

Proceduri prethodi detaljna konsultacija sa pacijentom u pogledu željenih rezultata i savetima lekara. Nakon toga se nanosi lokalna anestezija u vidu kreme i pristupa ubrizgavanju hijaluronskog filera u regiju koja se tretira. Efekat je trenutan, a pacijent se nakon procedure može odmah vratiti svakodnevnim aktivnostima. U proseku, tretman traje 45 minuta, pri čemu se konsultacijama posvećuje posebna pažnja kako bi se ispunila očekivanja pacijenta.

PRE I POSLE

POVUCITE STRELICU U SREDINI SLIKE LEVO-DESNO, KAKO BISTE VIDELI REZULTATE

Before After

ZAKAŽITE KONSULTACIJE

Pošaljite poruku i mi ćemo Vas ubrzo kontaktirati sa potvrdom termina