Dr Milos Veljkovic

TRETMANI LICA

NEOPERATIVNA KOREKCIJA NOSA

Neoperativna korekcija nosa je metod kojim se koriguje izgled nosa ubrizgavanjem hijaluronskih filera. Korekcija nosa je jedan od najtraženijih estetskih zahvata (i jedan od prvih za kojim se poseže), budući da nos uveliko definiše izgled našeg lica. Do samo pre par godina, bilo je nemoguće zamisliti bilo kakve korekcije nosa bez hirurške interventcije. Medjutim, danas, uz pomoć hijaluronskih filera, moguće je korigovati nepravilnosti na nosu neinvazivnim putem, bez operativnog zahvata i perioda oporavka, te uz jednu posetu lekaru možete dobiti željene rezultate.

KOME JE PROCEDURA NAMENJENA?

Neoprativna korekcija nosa je namenjena osobama koje žele da:

  • Koriguju (podignu) vrh nosa
  • Eliminišu grbu na nosu
  • Eliminišu sitne nedostatke na nosu koje su posledica hirurškog zahvata
  • Koriguju blagu asimetriju nosa
  • Izmene druge estetske nedostatke na nosu

PREPARAT KOJI SE KORISTI

Za neoperativnu korekciju nosa koriste se hijaluronski fileri. Dr Veljković u svojoj praksi koristi filere brenda Juvederm, američke kuće Allergan. U ovoj proceduri injektuje se filer “Voluma”.

Svi preparati koji se koriste u ordinaciji dr Miloša Veljkovića su registrovani i odobreni od strane Ministarstva zdravlja.

TOK PROCEDURE

Nakon apliciranja anestezije u vidu kreme, hiijaluron se ubrizgava u delove nosa koji se tretiraju. Cilj je da se filerima “popune” odredjena udubljenja na nosu kako bi nos vizuelno izgledao pravilnije.

Nakon procedure pacijent se može odmah vratiti svakodnevnim aktivnostima.

 

NEŽELJENA DEJSTVA

Vrlo je važno napomenuti da je nos jedna od najrizičnijih regija za ubrizgavanje hijaluronsih filera, te da je od izuzetnog značaja da lekar koji vrši zahvat sertifikovan, stručan i poznaje dobro anatomiju nosa. Naime, neki od potencijalnih rizlika su odumiranje vrha nosa, ožiljci, u najgorem slučaju i momentalno slepilo. Iz tog razloga, za ovu proceduru bitno je odabrati stručnjaka koji će zahvat obaviti savesno i precizno, uz primenu registrovanih i kvalitetnih Preparata.

TRAJANJE

Hijaluronski fileri se obično duže zadržavaju u regiji nosa, nego u ostalim regijama. Trajanje rezultata je od jedne, do dve godine, zavisno od vrste Preparata koji se ubrizgava, kvaliteta tkiva, kao i načinu apliciranja.

ZAKAŽITE KONSULTACIJE

Pošaljite poruku i mi ćemo Vas ubrzo kontaktirati sa potvrdom termina