Dr Milos Veljkovic

TRETMANI TELA

MEZOTERAPIJA TELA:
ANTI-CELULIT TRETMAN

Mezoterapija tela je danas vodeći tretman  u svetu u rešavanju problema sa celulitom. Za nastanak celulita odgovorno je više faktora: zadržavanje tečnosti, poremećaj cirkulacije, estrogenski receptori u potkožnom masnom tkivu, nepravilna ishrana, slaba fizička aktivnost.

Do pre samo nekoliko godina, celulit je bilo moguće tretirati isključivo redukovanom ishranom, vizičkim vežbama i bolnim masažama. Medjutim, danas se celulit vrlo efikasno eliminiše ubrizgavanjem mezoterapijskih koktela, pružajući vrhunske rezultate. Mezoterapiju može sprovoditi isključivo sertifikovani doktor medicine.

TOK PROCEDURE

Mezoterapijom se u kožu veoma tankim iglicama unose određeni mezoterapijski kokteli koji treba terapijski da deluju na celulit. Kokteli po sastavu mogu biti različiti u zavisnosti od stadijuma celulita, tako da mogu sadržati supstance koje su vazotonici, utiču na trofiku tkiva, cirkulaciju, zatim lipolitike koji razlažu masnoću, hijaluron koji popunjava i ispravlja udubljenja na koži koja se vide kao rupice kod odmaklog stadijuma, kao i mikroelementi i minerali koji utiču na metabolizam ćelije. Dobar odabir koktela će učiniti da koža bude ujednačene teksture i da ima zategnutiji izgled.

PERIOD OPRAVKA I NEŽELJENA DEJSTVA

Tretman mezoterapije u proseku traje 30-45 minuta. Nakon toga pacijent se odmah može vratiti svakodnevnim aktivnostima. Neželjena dejstva su retka, u pojedinim slučajevima se može javiti otok ili modrica u predelu uboda koja se povlači nakon par dana.

KOLIKO JE TRETMANA POTREBNO?

 Mezoterapija se radi u seriji od 8-12 tretmana, jednom do dva puta nedeljno. Nakon toga, preporučuje se 1 tretman mesečno radi održavanja postignutih rezultata.

KOME SE MEZOTERAPIJA NE PREPORUČUJE

Mezoterapiju bi trebalo izbegavati ukoliko ste trudnica ili dojilja, imate neku od kardiovaskularnih ili autoimunih bolesti, dijabetes ili alergije.

ZAKAŽITE KONSULTACIJE

Pošaljite poruku i mi ćemo Vas ubrzo kontaktirati sa potvrdom termina