Dr Milos Veljkovic

TRETMANI TELA

LIPOLIZA: TRETMAN ZA TOPLJENJE KILOGRAMA

Mezoterapjiski kokteli se koriste za rešavanje više vrsta problema: 1) celulit (klasična mezoterapija) 2) topljenje masnih naslaga (lipoliza). 3) hidratacija, eliminisanje pigmentacije i drugih problema za kožom 4) sprečavanje opadanja kose i drugo. U mezoterapiji se male količine lekova u vidu mezoterapijskih koktela sastavljenih od aminokiselina, farmakoloških preparata, biljnih prirodnih ekstrata, vitamina, minerala, enzima, koenzima, homeopatskih preparata, hijaluronske kiseline, fat killera, fat burnera i drugo, ubrizgavaju putem bezbolnih mikroinjekcija u mezoderm sa ciljem lokalne ili opšte terapije, radi razbijanja masnih naslaga i depoa celulita, gubitka težine, poboljšanja cirkulacije i drugo. Koji mezoterapijski koktel ćemo koristiti, zavisi od cilja koji želimo postići. Ovde govorimo o lipolizi, kao metodu za topljenje masnih naslaga.

KOME JE PROCEDURA NAMENJENA?

Lipoliza je namenjena osobama koje imaju lokalizovane masne naslage na butinama, stomaku, podbratku, bokovima ili zadnjici. Namenjena je i muškarcima i ženama, koji imaju akumulirane masnoće u pojedinim regijama.

TOK PROCEDURE

Lipoliza u proseku traje 30 minuta i izvodi se ubrizgavanjem mezoterapijskih koktela putem bezbolnih mikroinjekcija. Nakon procedure, mezoterapijski koktel razgradjuje membranu masne ćelije koja se otvara, čime dolazi do rasipanja deponija masti u okolno tkivo. Zatim se izliveni sadržaj putem krvotoka odlaže u jetri, a odatle se putem prirodnih metaboličkih procesa izbacuje iz organizma. 

EFEKTI LIPOLIZE

Rezultati lipolize zavise od starosne dobi, pola, hormonskog statusa, viška kilograma, fizičke aktivnosti, pravilne ishrane i drugih faktora. Od lipolize možete očekivati sledeće efekte:

  • Nedeljno se gubi 1-3 kg
  • Prosečno za mesec dana se gubi 10-12kg
  • Nedeljno se u proseku gubi 3 cm u obimu
  • Za održavanje efekta gubitka kilograma preporučuje se jedna terapija mesečno narednih 5-6 meseci.

NEŽELJENA DEJSTVA

U tretiranoj regiji može javiti blag otok, modrice ili crvenilo, koji se povlače u roku od par dana.

Lipoliza se ne preporučuje trudnicama, dojiljama, deci, osobama koje boluju od dijabetesa, autoimunih oboljenja, kardiovaskularnih bolesti i odredjenih tipova alergija.

ZAKAŽITE KONSULTACIJE

Pošaljite poruku i mi ćemo Vas ubrzo kontaktirati sa potvrdom termina