Dr Milos Veljkovic

TRETMANI LICA

LIFTING U 8 TAČAKA

Lifting lica hijaluronskim filerima u 8 strateških tačaka, podrazumeva injektiranje hijaluronske kiseline u određene zone na licu, pri čemu dolazi do podizanja, vraćanja volumena i zatezanja kože . Aplikacijom hijaluronske kiseline  u 8 tačaka se ’’pogađaju’’ sva kritična mesta na licu, a postiže se efektan i prirodan rezultat. Ova metoda podizanja i podmlađivanja lica je namenjena onima koji imaju umereno opuštenu kožu i koji žele da revitalizuju prirodne konture lica. Nadoknadom volumena postiže se dugotrajan lifting efekat i sprečava dalji gubitak tonusa i ’’pad’’ lica.

MD-KODOVI-LIFTING-U-8-TACAKA-DR-MILOS-VELJKOVIC

KAKO JE NASTAO LIFTING U 8 TAČAKA?

Svetski poznati estetski i plastični hirurg  Mauricio de Majo, nakon višegodišnjeg iskustva u primeni hijaluronskih filera je patentirao tehniku kompletne rejuvenacije lica.

Ovom tehnikom se koriguju sve kritične zone uz minimalnu upotrebu filera, što dovodi do prirodnih rezultata i izbegava se efekat ’’prenapumpanosti’’.

 

KOME JE PROCEDURA NAMENJENA?

Lifting u 8 tačaka je namenjen osobama koje žele da postignu mladalački izgled neinvazivnim putem i vrate licu izgubljeni volumen.

Lifting u 8 tačaka je namenjen osobama koje žele da postignu mladalački izgled neinvazivnim putem i vrate licu izgubljeni volumen.

PREPARATI KOJI SE KORISTE

Budući da se lifting u 8 tačaka obavlja tretiranjem različitih regija, korste se različite vrste filera, koji se nanose na različitoj dubini. Dr Veljković u svojoj praksi koristi Juvederm filere koji važe za najkvalitetnije, sertifikovane filere na našem tržištu.

Svaki filer je registrovan i serijski broj se daje pacijentu nakon tretmana.

TRAJANJE

Imajući u vidu da se lifting u 8 tačaka radi nadoknadom volumena na različitim dubinama, koristi se kombinacija filera, odnosno za svaku dubinu postoji odgovarajući filer. Hijaluronski fileri koji se koriste traju 12-24 meseca. Zapravo, najkritičnije tačke se tretiraju hijaluronskim filerom koji traje 24 meseca, tako da će veliki deo lifting efekta trajati 2 godine. Kako se mora koristi i izvesna količina hijaluronskog filera koji traje 12 meseci, nakon godinu dana se preporučuje korekcija tzv. ’’touch up’’. Ovom dopunom se nadoknadjuje samo mala količina filera i postiže odličan lifting efekat kao prilikom inicijalnog tretmana.

TOK PROCEDURE

Procedura  se izvodi injektiranjem hijaluronskog filera u tačno određene anatomske zone, nakon lokalne anestezije anestetičkim kremom. Ceo tretman je bezbolan. Ukupno trajanje tretmana iznosi oko 60 minuta.  Oko 2/3 tog vremena se potroši na konsultaciju i pravilno markiranje zona, dok sama aplikacija hijaluronskog filera traje oko 20 minuta.

NEŽELJENA DEJSTVA

Nakon tretmana mogu se javiti male modrice i blag otok, koje se mogu prekriti korektivnom šminkom. Pacijent je odmah u stanju da se vrati svojim uobičajenim aktivnostima.U KOJIH SE 8 TAČAKA APLIKUJE FILER?

  • Tokom tretmana ubrizgava se manja količina hijalurona u 2 tačke na jagodicama. Ovo dovodi do podizanja srednje trećine lica i smanjenja nazolabijalne bore.
  • Tačka  br. 3 je deo jagodice neposredno ispod suznog kanala,čijim injektiranjem se smanjuje veličinu podočnjaka i doprinosi podizanju srednje trećine lica. Jedan od efekata je i nestanak umornog izraza lica.
  • Tačka 4 podrazumeva aplikaciju filera u koren nazolabijalne bore u blizini nosa. Ne popunjava se cela nazolabijalna bora, vec samo njen najdublji deo, buduci da filer aplikovan u tačke 1 i 2 dovodi do podizanja lica i smanjenja nazolabijalne bore u preostalom delu.
  • Ugao usta i marionetske bore predstavljaju tačku 5. Tretiranje ove tačke pruža potporu uglovima usana usana, što briše tužan izraz lica i daje znatno mlađi izgled.
  • U korenu marionetske bore smeštena je i tačka 6 na donjoj vilici i njeno popunjavanje s jedne strane smanjuje marionetsku boru, a sa druge strane zateže kožu podbratka.
  • U uglu donje vilice se nalazi tačka 7 i dodatno doprinosi zatezanju podbratka.
  • Tačka broj 8 se nalazi na obrazu i ona se popunjava samo kod pacijenata koji imaju ’’upale’’ obraze čime se postiže efekat jedrine lica.

DODATNA PITANJA

Imate pitanja u vezi PRP tretmana na koja nismo odgovorili u ovom tekstu?

Postavite pitanje i mi ćemo Vam ubrzo odgovoriti.

ZAKAŽITE KONSULTACIJE

Pošaljite poruku i mi ćemo Vas ubrzo kontaktirati sa potvrdom termina