Dr Milos Veljkovic

TRETMANI LICA

KONTURISANJE LICA FILERIMA

Konturisanje lica filerima je savremena tehnika ubrizgavanja filera u ključne tačke kojom se postižu definisanije crte lica. Iako je percepcija lepote veoma subjektivna, činjenica je da je simetrija lica upravo ono što ima pozitivan uticaj na doživljavanje nekog lica atraktivnim – bilo da se radi o muškom ili ženskom.

U cilju postizanja harmonije proporcije i definicije lica na neinvazivan način, pacijentu je na raspolaganju konturisanje lica filerima. U zavisnosti od prirodnih karakteristika pacijenta, konturisanje lica postiže obavljanjem jednog ili više zahvata kao što su: podizanje jagodica, konturisanje brade i konturisanje vilice.

KOME JE PROCEDURA NAMENJENA?

Konturisanje lica filerima je namenjeno osobama koje žele da postignu sledeće efekte:

  • Definisanje vilične kosti i brade 
  • Poboljšanje profila
  • Simetrija lica

TRAJANJE

Efekti konturisanja lica su trenutni, a rezultati, izmedju ostalog, zavise od konkretne regije koja je tretirana, od 9 do 12 meseci, a u nekim regijama su rezultati vidljivi i duže.  

PREPARATI KOJI SE KORISTE

Preparati koji se koriste za konturisanje lica zavise od individualnih potreba pacijenta i rezultata koji se žele postići. Osnovni preparat je hijaluronski filer, a po potrebi se može upotrebiti i botoks. Dr Veljković u svojoj praksi koristi hijaluronski filer brenda Juvederm koji je jedan od najkvalitetnijih na našem tržištu i koji je registrovan i odobren od strane Ministarstva zdravlja. Količina hijaluronskog filera za konturisanje je individualna, mada se u proseku koristi 3-4ml za celokupan zahvat.

TOK PROCEDURE

Tretmanu prethodi detaljna konsultacija sa pacijentom u pogledu željenih rezultata, a nakon usaglašavanja pristupa se proceduri. Pre samog ubrizgavanja filera, lekar nanosi lokalnu anesteziju u vidu kreme. Hijaluronski fileri (i botoks, po potrebi) se zatim ubrizgavaju u željene regije. Sama procedura traje oko 45 minuta, uključujući konsultacije. Efekat je trenutan, a nakon procedure pacijent se odmah može vratiti svakodnevnim aktivnostima. Konačan rezultat se može videti nakon 7-10 dana kada se fileri pozicioniraju.

NEŽELJENI EFEKTI

Mogući neželjeni efekti su  bol i modrice na mestu uboda koji se povlače nakon par dana.

KONTURISANJE LICA: PRE I POSLE

POVUCITE STRELICU U SREDINI SLIKE LEVO-DESNO, KAKO BISTE VIDELI REZULTATE

Before After IMG-6943-2IMG-6963-3

ZAKAŽITE KONSULTACIJE

Pošaljite poruku i mi ćemo Vas ubrzo kontaktirati sa potvrdom termina