Dr Milos Veljkovic

TRETMANI LICA

BIOREVITALIZACIJA

Usled procesa starenja, koža postepeno gubi tonus, elastičnost i počinje da se opušta. Proizvodnja kolagena se postepeno smanjuje već od 20. godine, ali se prvi znaci starenja vide nešto kasnije.  Kako bi se vratio tonus kože i stimulisala prirodna proizvodnja kolagena, uglačale sitne bore i vratila mladalačka blistavost, biorevitalizacija je idealan tretman. Biorevitalizacija je procedura koja ima za cilj reparaciju oštećenog tkiva i poboljšanje tonusa kože.To postižemo injektovanjem hijaluronske kiseline u površinskom delu dermisa, koja podstiče proizvodnju kolagena u koži i prirodnu regeneraciju. Hijaluronska kiselina se prirodno već nalazi u ljudskom telu, te je rizik od pojave neželjenog dejstva sveden na minimum. Budući da je efekat odmah vidljiv posle prvog tretmana, biorevitalizacija se preporučuje kada vam je potrebno da u kraćem roku povratite svežinu i blistavost. 

KOME JE PROCEDURA NAMENJENA?

Biostimulacija je namenjena pacijentima svih starosnih dobi, već od 25-30godine,  kada se količina hijaluronske kiseline u telu postepeno smanjuje. Za razliku od klasičnog popunjavanja bora hijaluronskim filerima, biorevitalizacijom se rešavaju i drugi problemi sa kožom. Idealan je tretman kada je smanjen tonus mišića, koža suva ili dehidrirana ili imate proširene pore, pušačke bore, bore na vratu, dekolteu. Idealna je procedura pred neki važan dogadjaj, kada je potrebno da izgledate mladalački, negovano i sveže.

TOK PROCEDURE

Pre aplikovanja preparata nanosi se anestezija u vidu kreme. Zatim se preparat injektuje iglom, ubodima regije koja se tretira. Nakon procedure pacijent se može vratiti fizičkim aktivnostima.

PREPARATI KOJI SE KORISTE

Za tretman biorevitalizacije koristi se preparat na bazi hijaluronske kiseline. Medjutim, ova formula se razlikuje od klasičnih hijaluronskih filera koji se koriste za konturisanje i remodeliranje lica. Potrebno je uraditi 3-4 tretmana za postizanje punog efekta. Tretmani se mogu ponoviti nakon 10 dana

TRAJANJE

Trajanje same procedure je 15-ak minuta, zajedno sa konsultacijama i periodom za delovanje anestezije do 45 minuta. Kada je reč o trajanju efekata biostimulacije, oni su vidnjivi do godinu dana, te se preporučuje redovno održavanje.

RAZLIKA IZMEDJU MEZOTERAPIJE I BIOREVITALIZACIJE

Iako obe procedure dovode do opšteg poboljšanja izgleda kože, one su vrlo različite po tipu supstance koja se koristi, načinu delovanja, broju serija i ostalo. Najpre, u biorevitalizaciji se koristi preparat sa visoko koncentrovanom hijaluronskom kiselinom, dok se u mezoterapiji koriste mezoterapijski kokteli koji sadrže, pored manjeg procenta hijaluronske kiseline, antioksidanse, aminokiseline, peptide i druge sastojke. Biorevitalizacija se koristi za podsticanje prirodne reparacije tkiva i proizvodnju kolagena, uklanjanje sitnih bora, dok je mezoterapija korisna za rešavanje problema sa pigmentacijom, flekama od akni, dehidratacijom i slično. Više o razlikama izmedju ova dva tretmana saznajte ovde

NEŽELJENA DEJSTVA

Biorevitalizacija gotovo da nema neželjenih efekata, i u većini slučajeva ne javljaju se modrice i podlivi. Nakon tretmana koža ima blago crvenilo koje se povlači nakon 24h-48h. U ovom periodu ne bi trebalo dodirivati mesta uboda i nanositi šminku. Takodje, 7 dana nakon tretmana bi trebalo izbegavati izlaganje suncu, odlazak u solarijum, saunu, bazen.

ZAKAŽITE KONSULTACIJE

Pošaljite poruku i mi ćemo Vas ubrzo kontaktirati sa potvrdom termina